Polityka prywatności GDPR

Data wejścia w życie:    15 grudnia 2020 r.

Pacyfik Vista Net („nas”, „my” lub „nasz”) obsługuje witrynę internetową https://valuationengineer.com (zwaną dalej „Usługą”).

Ta strona informuje Cię o naszych zasadach dotyczących gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania danych osobowych podczas korzystania z naszej Usługi oraz o dokonanych przez Ciebie wyborach związanych z tymi danymi.

Wykorzystujemy Twoje dane w celu świadczenia i ulepszania Usługi. Korzystając z Usługi, zgadzasz się na zbieranie i wykorzystywanie informacji zgodnie z niniejszą polityką. O ile nie określono inaczej w niniejszej Polityce Prywatności, terminy użyte w niniejszej Polityce Prywatności mają takie samo znaczenie jak w naszym Regulaminie, dostępnym od https://valuationengineer.com

Definicje

Usługi

Witryna https://valuationengineer.com obsługiwana przez Pacific Vista Net

 

Dane osobowe

Oznacza dane dotyczące żyjącej osoby, którą można zidentyfikować na podstawie tych danych (lub na podstawie tych i innych informacji będących w naszym posiadaniu lub mogących wejść w nasze posiadanie).

 

Dane użytkowania

Dane zbierane automatycznie albo generowane za pomocą z Usługi lub z samej infrastruktury Usługi (na przykład czas trwania wizyty na stronie).

 

Pliki Cookies

Małe pliki przechowywane na Twoim urządzeniu (komputerze lub urządzeniu mobilnym).

 

Kontroler danych

Osoba fizyczna lub prawna, która (samodzielnie lub wspólnie lub wspólnie z innymi osobami) określa cele, dla których i sposób w jaki wszelkie dane osobowe są lub mają być przetwarzane.
Na potrzeby niniejszej Polityki Prywatności jesteśmy Administratorem Twoich Danych Osobowych.

 

Podmioty przetwarzające dane (lub dostawcy usług)

Przetwarzający dane (lub Usługodawca) oznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która przetwarza dane w imieniu Administratora Danych.
Możemy korzystać z usług różnych Usługodawców w celu efektywniej przetwarzać Twoje dane.

 

Temat danych (lub użytkownik)

Podmiot danych to każda żyjąca osoba, która korzysta z naszej Usługi i jest podmiotem Danych Osobowych.

Gromadzenie i wykorzystywanie informacji

Zbieramy kilka różnych rodzajów informacji w różnych celach, aby świadczyć i ulepszać naszą Usługę.

Rodzaje gromadzonych danych

Dane osobowe

Podczas korzystania z naszej Usługi możemy poprosić Cię o podanie nam pewnych danych osobowych, które mogą być wykorzystane do skontaktowania się z Tobą lub zidentyfikowania Cię („Dane Osobowe”). Osobiście informacje umożliwiające identyfikację mogą obejmować między innymi:

adres e-mail
Imię i nazwisko
Telefon
Adres, miasto, województwo, prowincja, kod pocztowy

 

Dla rzeczoznawców, którzy mają dostęp do statystyk oparte na regresji modele do prac wycen, będziemy wymagać dodatkowych informacji, takich jak numer licencji oraz umowy o dodatkowym wykorzystaniu i ograniczeniu odpowiedzialności.

Możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe, aby kontaktować się z Tobą w celu przesyłania biuletynów, materiałów marketingowych lub promocyjnych oraz innych informacji, które mogą Cię zainteresować. Możesz zrezygnować z otrzymywania od nas niektórych lub wszystkich tych wiadomości, klikając łącze rezygnacji z subskrypcji lub instrukcje zawarte w każdej wysyłanej przez nas wiadomości e-mail.

Informacje o użytkowaniu

Możemy również zbierać informacje o sposobie uzyskiwania dostępu do Usługi i korzystania z niej („Dane o użytkowaniu”). Te dane użytkowania mogą zawierać informacje, takie jak adres protokołu internetowego komputera (na przykład adres IP), typ przeglądarki, wersję przeglądarki, strony naszego Serwisu, które odwiedzasz, czas i datę wizyty, czas spędzony na tych stronach, unikalne identyfikatory urządzeń i inne dane diagnostyczne.

Śledzenie i dane plików cookie

Używamy plików cookie i podobnych technologii śledzenia, aby śledzić aktywność w naszym Serwisie i przechowujemy pewne informacje.

Pliki cookie to pliki z niewielką ilością danych, które mogą zawierać anonimowy unikalny identyfikator. Pliki cookie są wysyłane do Twojej przeglądarki ze strony internetowej i przechowywane na Twoim urządzeniu. Wykorzystywane są również inne technologie śledzenia, takie jak sygnały nawigacyjne, znaczniki i skrypty do zbierania i śledzenia informacji oraz do ulepszania i analizowania naszej Usługi.

Możesz poinstruować swoją przeglądarkę, aby odrzucała wszystkie pliki cookie lub wskazywała, kiedy plik cookie jest wysyłany. Jeśli jednak nie zaakceptujesz plików cookie, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych części naszej Usługi.

Przykłady plików cookie, których używamy:

  • Pliki cookie sesji. Używamy plików cookie sesji do obsługi naszego Serwisu.
  • Pliki cookie preferencji. Używamy plików cookie preferencji, aby zapamiętać Twoje preferencje i różne ustawienia.
  • Pliki cookie bezpieczeństwa. Używamy plików cookie bezpieczeństwa do celów bezpieczeństwa.

Wykorzystanie danych

Pacific Vista Net wykorzystuje zebrane informacje do różnych celów:

  • Aby zapewnić i utrzymać nasze Usługi
  • Aby powiadomić Cię o zmianach w naszej Usłudze
  • Aby umożliwić Ci udział w interaktywnych funkcjach naszej Usługi, gdy zdecydujesz się to zrobić so
  • Aby zapewnić obsługę klienta
  • Aby zebrać analizy lub cenne informacje, abyśmy mogli ulepszyć nasze Usługi
  • Aby monitorować korzystanie z naszej Usługi
  • Wykrywanie, zapobieganie i rozwiązywanie problemów technicznych problemy
  • Aby zapewnić Ci wiadomości, oferty specjalne i ogólne informacje o innych oferowanych przez nas towarach, usługach i wydarzeniach, które są podobne do tych, które już kupiłeś lub o które pytałeś, chyba że zdecydowałeś się nie otrzymywać takich Informacja

 

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych w ramach ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO)

Jeśli pochodzisz z Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), podstawa prawna Pacific Vista Net do gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych opisanych w niniejszej Polityce prywatności zależy od gromadzonych przez nas Danych Osobowych i konkretnego kontekstu, w którym je zbieramy.

Pacific Vista Net może przetwarzać Twoje Dane Osobowe, ponieważ:

  • Musimy wykonać umowę z ty
  • Dałeś nam pozwolenie so
  • Przetwarzanie odbywa się w naszym uzasadnionym zainteresowania i nie są nadrzędne wobec Twoich praw
  • Do celów przetwarzania płatności
  • Aby przestrzegać prawa

Przechowywanie danych

Pacific Vista Net będzie przechowywać Twoje Dane Osobowe tylko tak długo, jak jest to konieczne do celów określonych w niniejszej Polityce prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie niezbędnym do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do zachowania Twoich danych w celu zachowania zgodności z obowiązującymi przepisami), rozstrzygania sporów i egzekwowania naszych umów prawnych i polityk.

Pacific Vista Net zachowa również Dane użytkowania do celów analizy wewnętrznej. Dane dotyczące użytkowania są zazwyczaj przechowywane przez krótszy czas okres czasu, z wyjątkiem sytuacji, gdy dane te służą wzmocnieniu bezpieczeństwa lub poprawie funkcjonalności naszego Serwisu lub jesteśmy prawnie zobowiązani do przechowywania tych danych przez dłuższy czas.

Transfer danych

Twoje informacje, w tym dane osobowe, mogą być przekazywane i przechowywane na komputerach znajdujących się poza Twoim stanem, prowincją, kraj lub inna jurysdykcja rządowa, w której przepisy dotyczące ochrony danych mogą różnić się od tych obowiązujących w Twojej jurysdykcji.

Jeśli znajdujesz się poza Stanami Zjednoczonymi i zdecydujesz się przekazać nam informacje, pamiętaj, że przekazujemy dane, w tym dane osobowe, do Stanów Zjednoczonych i tam je przetwarzamy.

Twoja zgoda na niniejszą Politykę prywatności, a następnie przesłanie takich informacji oznacza zgodę na to przeniesienie.

Pacific Vista Net podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby zapewnić, że Twoje dane będą traktowane w sposób bezpieczny i zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności, a żadne przekazanie Twoich Danych Osobowych nie będzie miało miejsca organizacja lub kraju, chyba że istnieją odpowiednie kontrole, w tym bezpieczeństwo Twoich danych i innych danych osobowych.

Ujawnianie danych

Ujawnienie dla organów ścigania

W pewnych okolicznościach Pacific Vista Net może być zobowiązana do ujawnienia Twoich Danych Osobowych, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na ważne żądania władz publicznych (na przykład sąd lub agencja rządowa).

Wymagania prawne

Pacific Vista Net może ujawnić Twoje dane osobowe w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby:

  • Aby spełnić obowiązek prawny
  • Ochrona i obrona praw lub własności Pacific Vista Net
  • Aby zapobiec lub zbadać możliwe nadużycia w związku z Usługi
  • W celu ochrony osobistego bezpieczeństwa użytkowników Serwisu lub społeczeństwa
  • Aby chronić się przed odpowiedzialnością prawną

Bezpieczeństwo danych

Bezpieczeństwo Twoich danych jest dla nas ważne, ale pamiętaj, że żadna metoda transmisji przez Internet ani metoda elektronicznego przechowywania nie jest w 100% bezpieczna. Chociaż staramy się wykorzystywać komercyjnie akceptowalne środki ochrony Twoich danych osobowych, nie możemy zagwarantować ich absolutnego bezpieczeństwa.

Nasza polityka dotycząca sygnałów „Nie śledź” zgodnie z kalifornijską ustawą o ochronie online (CalOPPA)

Nie obsługujemy funkcji Do Not Track („DNT”). Nie śledź to preferencja, którą możesz ustawić w swojej przeglądarce internetowej, aby informować witryny, że nie chcesz być śledzony.

Możesz włączyć lub wyłączyć funkcję Nie śledź, odwiedzając stronę Preferencje lub Ustawienia w swojej przeglądarce internetowej.

Twoje prawa do ochrony danych zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO)

Jeśli jesteś mieszkańcem Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG), masz określone prawa do ochrony danych. Pacific Vista Net ma na celu podjęcie uzasadnionych kroków w celu umożliwienia poprawienia, zmiany, usunąć lub ograniczyć wykorzystanie Twoich Danych Osobowych.

Jeśli chcesz być informowany o tym, co Osobowe Dane przechowujemy o Tobie i jeśli chcesz, aby został usunięty z naszych systemów, skontaktuj się z nami.

W pewnych okolicznościach masz następujące prawa do ochrony danych:

  • Prawo do dostępu, aktualizacji lub usunięcia informacji, które posiadamy na Twój temat. Jeśli jest to możliwe, możesz uzyskać dostęp, zaktualizować lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych bezpośrednio w sekcji ustawień konta. Jeśli nie jesteś w stanie samodzielnie wykonać tych czynności, skontaktuj się z nami, aby Ci pomóc.
  • Prawo do sprostowania. Masz prawo do poprawienia swoich informacji, jeśli te informacje są niedokładne lub niekompletne.
  • Prawo do sprzeciwu. Masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich Danych Osobowych.
  • Prawo do ograniczenia. Masz prawo zażądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie Twoich danych osobowych.
  • Prawo do przenoszenia danych. Masz prawo otrzymać kopię informacji, które posiadamy na Twój temat w ustrukturyzowanej, do odczytu maszynowego i powszechnie używany format.
  • Prawo do wycofania zgody. Masz również prawo wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, gdy Pacific Vista Net opiera się na Twojej zgodzie na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Pamiętaj, że możemy poprosić Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości przed udzieleniem odpowiedzi na takie prośby.

Masz prawo złożyć skargę do organu ochrony danych w związku z gromadzeniem i wykorzystywaniem przez nas Twoich danych osobowych. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z lokalnym organem ochrony danych w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EOG).

Usługodawcy

Możemy zatrudniać firmy i osoby trzecie w celu usprawnienia naszej Usługi („Usługodawcy”), świadczenia Usługi w naszym imieniu, wykonywania usług związanych z Usługami usługi lub pomóc nam w analizie sposobu korzystania z naszej Usługi.

Te osoby trzecie mają dostęp do Twoich danych osobowych wyłącznie w celu wykonywania tych zadań w naszym imieniu i są zobowiązane do nieujawniania ich ani nie wykorzystywania w żadnym innym celu.

Dostawcy usług analitycznych

Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej Usługi.

  • Google Analytics

Google Analytics to usługa analityki internetowej oferowana przez Google, która śledzi i raportuje ruch w witrynie. Google wykorzystuje zebrane dane do śledzenia i monitorowania korzystania z naszej Usługi. Te dane są udostępniane innym usługom Google. Google może wykorzystywać zebrane dane do: kontekstualizuj i nadać cechy osobiste reklamy własnej sieci reklamowej.
Możesz zrezygnować z udostępniania swojej aktywności w Usłudze Google Analytics, instalując dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics. Dodatek uniemożliwia Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) udostępnianie Google Analytics informacji o aktywności odwiedzin.

Aby uzyskać więcej informacji na temat praktyk Google dotyczących prywatności, odwiedź stronę internetową Google Prywatność i warunki: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Płatności

W ramach Usługi możemy dostarczać płatne produkty i/lub usługi. W takim przypadku korzystamy z usług stron trzecich do przetwarzania płatności (na przykład podmioty przetwarzające płatności).

Nie będziemy przechowywać ani gromadzić danych Twojej karty płatniczej. Informacje te są przekazywane bezpośrednio naszym zewnętrznym podmiotom przetwarzającym płatności, których wykorzystanie danych osobowych podlega ich Polityce prywatności. Te procesory płatności spełniają standardy określone przez PCI-DSS zarządzane przez Radę Standardów Bezpieczeństwa PCI, która jest wspólnym wysiłkiem marek takich jak Visa, MasterCard, American Express i Discover. Wymagania PCI-DSS pomagają zapewnić bezpieczną obsługę informacji o płatnościach.

Procesory płatności, z którymi współpracujemy, to:

  • Stripe: ich Politykę prywatności można zobaczyć na https://stripe.com/us/privacy
  • PayPal lub Braintree: ich Politykę prywatności można wyświetlić na https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Linki do innych witryn

Nasz Serwis może zawierać linki do innych stron, które nie są przez nas obsługiwane. Jeśli klikniesz osoby trzecie link, zostaniesz przekierowany do witryny tej osoby trzeciej. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

Nie mamy kontroli i nie ponosimy odpowiedzialności za treść, politykę prywatności lub praktyki jakichkolwiek osoby trzecie witryny lub usługi.

Prywatność dzieci

Nasza Usługa nie jest skierowana do osób poniżej 13 roku życia („Dzieci”).

Nie gromadzimy świadomie danych osobowych od osób poniżej 13 roku życia. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i wiesz, że Twoje Dziecko przekazało nam Dane Osobowe, skontaktuj się z nami. Jeśli dowiemy się, że zebraliśmy Dane Osobowe od dzieci bez weryfikacji zgody rodziców, podejmujemy kroki w celu usunięcia tych informacji z naszych serwerów.

Zmiany w niniejszej Polityce prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą Politykę prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, publikując nową Politykę prywatności na tej stronie.

Powiadomimy Cię za pośrednictwem poczty elektronicznej i/lub widocznego powiadomienia w naszej Usłudze, zanim zmiana wejdzie w życie i zaktualizujemy „datę wejścia w życie” u góry niniejszej Polityki prywatności.

Zaleca się okresowe przeglądanie niniejszej Polityki prywatności pod kątem wszelkich zmian. Zmiany w niniejszej Polityce prywatności wchodzą w życie z chwilą ich opublikowania na tej stronie.

Skontaktuj się z nami Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, prosimy o kontakt:

  • E-mailem: admin@pacificvista.net
Tłumacz